Sparris med rostad mandel, brynt citronsmör och manchego

Sparris med rostad mandel, brynt citronsmör och manchego.
Sparris, smör, citron, mandel och manchego. Mer behövs inte för att få en smaksensation!
Annons

6 personer
Tid: 30 minuter

Du behöver:

36 gröna sparris
150 g osaltat smör
100 g skalade mandlar
1 citron, saften
50 g manchego
flingsalt och färskmalen svartpeppar

Gör så här:

Bryt av den träiga delen längst ner på sparrisen. Rågrilla sparrisen i torr grillpanna eller på grillen i 2–3 minuter, tills de fått färg och mjuknat men ändå har en kärna kvar. Häll av vattnet och håll varmt.

Annons
Annons

Lägg smöret i en stekpanna tillsammans med mandlarna. Hetta upp och håll koll på att smöret inte blir för mörkt. När det precis blivit gyllene och bubblar, ta av från värmen och häll i citronsaften för att stoppa kokningen.

Lägg upp på tallrikar och skeda över citronsmöret och mandlarna. Hyvla över manchego och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera genast.

Sparris med rostad mandel, brynt citronsmör och manchego.
Sparris med rostad mandel, brynt citronsmör och manchego.
Annons

[newsletter]

Dela på:

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN:


Annons

Laddar