Recept på Spaghetti sugo verdure

Recept på spaghetti sugo verdure

Betina Hastoft
Spaghetti sugo verdure är en mättande pasta fullproppad med godsaker såsom zucchini, körbärstomater och pinjekärnor. Glöm inte parmesanen!
07 april, 2021
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Spaghetti sugo verdure

Mycket färg och smak men samtidigt lätt att göra!

Så lagar du spaghetti sugo verdure
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

400 g spaghetti
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 stjälkar rosmarin
1–2 zucchini, beroende på storlek
5 stjälkar bladselleri
500 g körsbärstomater
2 tsk fänkålsfrö
1 dl olivolja

Till stekning:

½ dl pinjekärnor
1 ekologisk citron
Salt och svartpeppar

Garnering:

1 stor handfull bladpersilja
50 g parmesan

Gör så här:

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka rosmarin fint. Skär zucchinin i små tärningar. Hacka sellerin och halvera körsbärstomaterna.
  2. Stek lök, vitlök, rosmarin och fänkålsfrö i olivolja i en stekpanna i ca 2 minuter. Tillsätt selleri, zucchini och pinjekärnor och stek i 2 minuter. Riv citronskalet fint. Tillsätt citronskal och tomater och stek tills tomaterna är mjuka.
  3. Vänd ner pastan i såsen. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan fint och strö över pastan. Riv parmesan över och servera.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

Missa inte

Rigatoni med pumpa, svartkål och vitost

Färgglatt och smakrikt!

Bjud på hemlagad pasta – 3 steg för steg-recept

Lite tidskrävande men ack så värt!

Gnocchi med skogschampinjoner och karamelliserad rödlök