Spaghetti sugo verdure
Mycket färg och smak men samtidigt lätt att göra!
4 portioner
Du behöver:
400 g spaghetti
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 stjälkar rosmarin
1–2 zucchini, beroende på storlek
5 stjälkar bladselleri
500 g körsbärstomater
2 tsk fänkålsfrö
1 dl olivolja
Till stekning:
½ dl pinjekärnor
1 ekologisk citron
Salt och svartpeppar
Garnering:
1 stor handfull bladpersilja
50 g parmesan
Gör så här:
- Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka rosmarin fint. Skär zucchinin i små tärningar. Hacka sellerin och halvera körsbärstomaterna.
- Stek lök, vitlök, rosmarin och fänkålsfrö i olivolja i en stekpanna i ca 2 minuter. Tillsätt selleri, zucchini och pinjekärnor och stek i 2 minuter. Riv citronskalet fint. Tillsätt citronskal och tomater och stek tills tomaterna är mjuka.
- Vänd ner pastan i såsen. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan fint och strö över pastan. Riv parmesan över och servera.
Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft