4 personer
Du behöver:
500 g lammfärs
olivolja till stekning
1 gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finrivna
1 morot, finriven
3 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
1 burk hela tomater, hackade
2 dl vatten
2 tsk kinesisk soja
1 krm chiliflakes
några kvistar färsk timjan
1 kvist färsk rosmarin
1 nypa strösocker
salt och svartpeppar
Till servering:
400 g spaghetti
150 g getost, fryst
Gör så här:
- Bryn färsen på hög värme i olivolja i en stekpanna.
- Tillsätt lök, vitlök och morot och stek ytterligare någon minut.
- Rör i tomatpuré och slå på vin, låt koka upp.
- Sänk värmen och tillsätt tomater, vatten, soja, chiliflakes och örter.
- Låt puttra ca 40 minuter, rör om då och då. Tillsätt eventuellt lite mer vatten.
- Smaka av med socker, salt och peppar.
- Lyft ur örtkvistarna innan servering
- Koka pastan enligt anvisning på paketet.
- Blanda pastan med såsen och smaka av med salt och peppar.
- Riv den frysta getosten fint och strö över vid servering.
Recept: Markus Aujalays
Ur: Markus mat (Nygren & Nygren)
Foto: Ingvar Eriksson