Spaghetti med lammbolognese och riven getost

Spaghetti med lammbolognese och riven getost.

Prova varianten av bolognese på lammfärs för omväxlings skull. Att hetta till den med chiliflakes gör att smaken tar för sig rejält.
25 september, 2017

4 personer

Du behöver:

500 g lammfärs

olivolja till stekning

1 gul lök, finhackad

4 vitlöksklyftor, finrivna

1 morot, finriven

3 msk tomatpuré

2 dl vitt vin

1 burk hela tomater, hackade

2 dl vatten

2 tsk kinesisk soja

1 krm chiliflakes

några kvistar färsk timjan

1 kvist färsk rosmarin

1 nypa strösocker

salt och svartpeppar

Till servering:

400 g spaghetti

150 g getost, fryst

Gör så här:

  1. Bryn färsen på hög värme i olivolja i en stekpanna.
  2. Tillsätt lök, vitlök och morot och stek ytterligare någon minut.
  3. Rör i tomatpuré och slå på vin, låt koka upp.
  4. Sänk värmen och tillsätt tomater, vatten, soja, chiliflakes och örter.
  5. Låt puttra ca 40 minuter, rör om då och då. Tillsätt eventuellt lite mer vatten.
  6. Smaka av med socker, salt och peppar.
  7. Lyft ur örtkvistarna innan servering
  8. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  9. Blanda pastan med såsen och smaka av med salt och peppar.
  10. Riv den frysta getosten fint och strö över vid servering.
Spaghetti med lammbolognese och riven getost.

Spaghetti med lammbolognese och riven getost.

Recept: Markus Aujalays

Ur: Markus mat (Nygren & Nygren)
Foto: Ingvar Eriksson

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: