Spaghetti carbonara med sparris, ärter och mynta

Recept på spaghetti carbonara med sparris, ärter och mynta

Columbus Leth
Spaghetti carbonara är alltid ett säkert kort! I vårt recept toppar vi med extra grönt som sparris och mynta för en frisk twist.
06 juli, 2021
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Spaghetti carbonara med sparris, ärter och mynta

En grönare version av trotjänaren carbonara.

Så gör du spaghetti carbonara med sparris, ärter och mynta
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

400 g spaghetti
2 msk olivolja
2 schalottenlökar
200 g pancetta eller bacon
250 g grön sparris
200 g ärter från frysen
4 ägg
2 äggulor
50 g parmesan
1 näve färsk mynta
Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av och vänd sedan ner 1 msk olivolja.
  2. Skala och hacka schalottenlökarna fint. Skär pancettan i tärningar. Bryt av och kasta den nedre, träiga delen på sparrisarna. Skär resten i bitar.
  3. Stek löken i lite olja på medelvärme utan att den tar färg, i 2–3 minuter. Tillsätt pancetta och stek den spröd. Tillsätt sparris och ärter och stek i 2 minuter till. Stäng av värmen.
  4. Vispa upp ägg och äggulor i en skål. Riv parmesanen fint och rör ner hälften i äggvispet. Vänd försiktigt ihop den nykokta pastan med ägg, pancetta, sparris och ärter.
  5. Skölj och hacka myntan grovt och vänd ner i rätten. Smaka av med salt och peppar och lägg upp i djupa tallrikar, strö resterande parmesan över och servera genast.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft

Missa inte

Klassisk spagetti carbonara

Servera gärna äggulan i sitt skal!

Bjud på hemlagad pasta – 3 steg för steg-recept

Lite tidskrävande men ack så värt!

Så gör du pastafavoriten spaghetti sugo verdure

Vego när den är som bäst!