Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Spagetti med sparris och mozzarella

01 apr, 2018
AvRedaktionen
Spagetti med sparris och mozzarella.
Pasta och sparris gillar varandra. Här med haricots verts och vitlök. Toppa med bruten mozzarella, basilikablad, salt och peppar och ringla över olivolja.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

350 g spagetti

250 g grön sparris

250 g haricots verts

3 vitlöksklyftor, i skivor

3 msk rapsolja

150 g mozzarella

basilikablad

salt

nymald svartpeppar

olivolja

Gör så här:

  1. Bryt av ca 2–3 cm av sparrisens ändar och förväll i kokande saltat vatten i kastrull, behåll lite tuggmotstånd. Skölj i kallt vatten.
  2. Klipp av ändarna på haricots vertsen och förväll i saltat vatten i kastrull, behåll lite tuggmotstånd. Skölj i kallt vatten.
  3. Stek vitlöksskivorna i stekpanna med rapsolja utan att de tar färg.
  4. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  5. Stek sparris och haricots verts tillsammans med vitlöken i stek pannan i några minuter, vänd ner den nykokta, avrunna pastan och vänd om så att allt blandar sig.
  6. Lägg på tallrikar och toppa med bruten mozzarella, basilikablad, salt och peppar och ringla över olivolja.
Spagetti med sparris och mozzarella.
Spagetti med sparris och mozzarella.

Av: Louise Bondebjer
Foto: Sophie Håkansson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons