Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Spagetti med lins-bolognese

04 feb, 2019
AvRedaktionen
Spagetti med lins-bolognese.
Det är så enkelt att byta ut köttfärsen mot linser – och det blir supergott! Servera med fullkornspagetti, parmesan och basilika.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

400 g fullkornspagetti

färskriven parmesan

färsk basilika

Linsbolognese:

250 g svamp

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk olivolja, till stekning

1 morot

1 msk torkad basilika

1 msk torkad oregano

salt

färskmalen svartpeppar

400 g krossade tomater

140 g tomatpuré

2 1/2 dl grönsaksbuljong

2 burkar kokta gröna linser à 400 g

2 msk rödvinsvinäger

Gör så här:

  1. Rensa svampen och skär i småbitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs svamp och lök i olja i en kastrull tills de blir lätt gyllene.
  2. Skala och riv moroten, tillsätt den, basilika, oregano, salt och peppar i panna. Fräs några minuter innan du tillsätter krossade tomater, tomatpuré och buljong i grytan.
  3. Häll av vattnet från linserna och skölj i durkslag, låt rinna av. Lägg dem i grytan. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  4. Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen. Servera den med linsbolognesen, riv över parmesan och färska basilikablad.

Av: Emma Martiny
Foto: Nina Malling

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons