Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Sötpotatisvåfflor med kardemumma och frukt

15 mar, 2022 
AvDitte Ingemann
Recept på sötpotatisvåfflor med kardemumma och frukt
Med sötpotatis och kardemumma i smeten blir våfflorna extra goda och frasiga. Servera med blåbär, skivad banan och naturell yoghurt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 matiga våfflorBrand logo
3 matiga våfflor

Sötpotatisvåfflor med kardemumma och frukt

Matigt, frasigt och underbart med våfflor. Sötpotatis gör dem extra söta och fina i färgen.

Bjud på sötpotatisvåfflor med kardemumma och frukt

8 våfflor

Du behöver:

250 g sötpotatis
3 ägg
160 ml mjölk
4 msk smält smör + lite smör till gräddning
150 g (2 ¾ dl) havremjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
½ tsk flingsalt
1 mogen banan

Till servering:

1 banan
Naturell yoghurt
Blåbär

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Pricka små hål i skalen på sötpotatisarna och fördela dem i ett ugnsfat. Baka i ugnen i ca 1 timme, tills helt mjuka. Låt svalna något. Lossa försiktigt skalen. Mosa sötpotatisen lätt i en bunke.
  2. Vispa ägg, mjölk och smält smör i en annan bunke. Ställ åt sidan. Blanda havremjöl, bakpulver, kardemumma och salt i en tredje skål. Mosa bananen.
  3. Rör ner bananmos och sötpotatismos i äggsmeten. Vänd ner mjölblandningen. Blanda till en jämn smet. Låt smeten vila i 15 minuter i rumstemperatur.
  4. Värm under tiden upp ett våffeljärn. Smöra järnet och grädda våfflorna i ca 4–5 minuter, tills gyllene och frasiga. Servera våfflorna med skivad banan, yoghurt och blåbär.

Foto: Ditte Ingemann

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons