Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Sötpotatismuffins med valnötter

08 sep, 2017
AvRedaktionen
Sötpotatismuffins med valnötter.
Sötpotatismuffins är matigare än vanliga muffins, speciellt om du blandar i hackade valnötter. Ät som de är eller servera med marmelad eller pesto.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

12 muffins

Tid: ca. 1 ½ timme

Du behöver:

300 g sötpotatis

60 g mjukt smör

2 dl farinsocker

3/4 dl lönnsirap

1 ägg (L)

3/4 dl mjölk

1 tsk kanel

10 g riven ingefära

innehållet av 1 vaniljstång

4 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

40 g valnötter

Gör så här:

1. Skala sötpotatisen och skär den i tärningar. Koka potatisen i vatten i 15-20 minuter tills den känns mjuk. Låt rinna av och mosa sötpotatisen. Låt svalna något.

2. Blanda smör och socker noga. Tillsätt sötpotatismos, lönnsirap, ägg, mjölk, kanel, ingefära och vanilj och rör om.

3. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt sötpotatismassan och blanda väl. Hacka valnötterna grovt och blanda i. Häll degen i 12 muffinsformar. Grädda i förvärmd ugn vid 160 grader i 25-35 minuter.

Tips! Servera marmelad som pålägg. Bitter apelsinmarmelad passar bra. Men ett mera kryddigt pålägg somt t.ex. pesto rosso smakar också utmärkt.

Sötpotatismuffins med valnötter.
Sötpotatismuffins med valnötter.

Recept och foto: Sötpotatis från North Carolina

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons