Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Sötpotatismos med timjan

08 sep, 2017
AvRedaktionen
Sötpotatismos med timjan.
Sötpotatismos är minst lika gott som vanlig potatismos. Servera till kyckling, kött eller vegetariskt. Salt fetaost passar bra till det söta moset.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 35 minuter

Du behöver:

1 kg sötpotatis

salt

1 knippe timjan

1 tsk olivolja

1/2 dl grönsaksbuljong (tärning)

3/4 dl mjölk

25 g smör

peppar

färskriven muskotnöt

Gör så här:

1. Tvätta och skala sötpotatisen och skär den i grova bitar. Koka potatisen i saltvatten under lock i 15-20 minuter, tills den blir mjuk.

2. Tvätta timjanknippet under tiden och skaka det torrt. Dra av bladen från stjälkarna. Hetta upp olivoljan i en liten stekpanna och rosta hälften av timjanbladen. Värm grönsaksbuljong, mjölk och smör tillsammans.

3. Häll av vattnet från sötpotatisen och mosa den fint med en potatisstöt. Häll i mjölk-fettblandningen efterhand. Krydda med salt, peppar och muskot. Blanda i rostad och färsk timjan i moset.

Sötpotatismos med timjan och andra goda smaksättningar.
Sötpotatismos med timjan och andra goda smaksättningar.

Recept och foto: Sötpotatis från North Carolina

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons