Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Rotfruktschips i pappersstrutar

18 jun, 2018
AvRedaktionen
Rotfruktschips i pappersstrutar.
Servera goda rotfruktschips i pappersstrutar på bröllopet eller festen. Rotfrukterna kan du variera efter behag. Morötter är också gott att ugnsbaka.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 60 minuter

Du behöver:

12 normalstora potatisar

12 normalstora palsternackor

12 normalstora rödbetor

olja

salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skala potatis, palsternacka och rödbetor. Skär alla rotfrukter i tunna runda skivor. Lägg ut skivorna på ett bakplåtspapper på en plåt. Stek i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills de börjar få färg. Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt. Låt dem stå kvar och torka i 15 minuter. Spreja eller droppa över olja och strö över salt. Blanda om. Lägg upp i pappersstrutarna och servera.

Rotfruktschips i pappersstrutar.
Rotfruktschips i pappersstrutar.

Av: Linda Sandberg
Foto: Kirsten Hinder

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons