4 personer
Tid: 1 timme
Du behöver:
400 g sötpotatis
olja till fritering
2 st avokado
saft från 1/2 limefrukt
2 vitlöksklyftor
1 liten chili
salt
Gör så här:
1. Skala sötpotatisen och skär den i tunna skivor. Värm oljan i en gryta eller fritös till 175 °C. Fritera sötpotatisen portionsvis och låt skivorna rinna av på hushållspapper.
2. Dela avokadon i halvor till guacamolen och plocka ur kärnorna. Skeda ut fruktköttet ur skalet, tillsätt limesaften och mosa med en gaffel. Skala vitlöken och pressa den med en vitlökspress. Skär upp chilin på längden och gröp ut kärnorna. Finhacka chilin och tillsätt den till avokadomassan. Blanda allt väl. Smaka av med salt.

Sötpotatischips med guacamole.
Recept och foto: Sötpotatis från North Carolina