Sötpotatischips med guacamole

Sötpotatischips med guacamole.

Sötpotatischips är gott och enkelt att göra hemma. Har du ingen fritös kan du använda en vanlig gryta. Ät som snacks eller servera som tillbehör.
08 september, 2017

4 personer

Tid: 1 timme

Du behöver:

400 g sötpotatis

olja till fritering

2 st avokado

saft från 1/2 limefrukt

2 vitlöksklyftor

1 liten chili

salt

Gör så här:

1. Skala sötpotatisen och skär den i tunna skivor. Värm oljan i en gryta eller fritös till 175 °C. Fritera sötpotatisen portionsvis och låt skivorna rinna av på hushållspapper.

2. Dela avokadon i halvor till guacamolen och plocka ur kärnorna. Skeda ut fruktköttet ur skalet, tillsätt limesaften och mosa med en gaffel. Skala vitlöken och pressa den med en vitlökspress. Skär upp chilin på längden och gröp ut kärnorna. Finhacka chilin och tillsätt den till avokadomassan. Blanda allt väl. Smaka av med salt.

Sötpotatischips med guacamole.

Sötpotatischips med guacamole.

Recept och foto: Sötpotatis från North Carolina

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: