Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Sötaste pepparkakshusen i minatyr

30 nov, 2015
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Har du tröttnat på att kladda med stora pepparkakshus som är fina i fem minuter och sedan bara står och samlar damm på ett bord? Och sen vill ändå ingen äta upp dem för att de är både gamla och sega? No more. Gör små hus i minatyr istället!

Antingen ställer du dem som de är, bygg upp en liten ministad vetja! Eller så fäster du dem på en pinne som på bilden och ställer dem där de hör hemma. Inget för klumphändiga – men pyssligt och mysigt för alla!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Gör så här:

1. Gör mallar av styvt papper till huskropparna: 2 gavlar, 2 långsidor och 2 takdelar.
2. Kavla ut degen tunt på lätt mjölat bakbord. Skär ut husdelarna. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
3. Grädda mitt i ugnen 3-5 minuter i 225°C (varmluft 200°C). Låt kallna på plåten.
4. Foga samman husdelarna med kristyr. Fäst varje hus på en pinne, med kristyr eller överbliven pepparkaksdeg. Garnera och pynta husen.

Annons

Här laddar du ner en mall till pepparkakshuset >>

Tips! Om husdelarna ändrat form kan du skära till dem medan de är varma, eller använda ett fint rivjärn för att slipa till dem när de har svalnat.

Receptet är hämtat från Kungsörnen.se, där du även hittar recept på pepparkaksdeg och kristyr. För recept på kristyr och mer info, besök www.kungsornen.se/popcakes.

 

Läs också: Baka sju klassiska småkakor

Från Drömhemochtradgard.se. Foto: Kungsörnen

Annons