Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Söta marängkyssar – endast 5 ingredienser

23 feb, 2024 
AvLouisa Lorang
Recept på marängkyssar
Lene Samsø
Det krävs bara fem ingredienser och en del tålamod för att göra dessa bedårande små marängkyssar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalasetBrand logo
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset

Marängkyssar

Baka små maränger att dekorera med, eller bara som en sötsak till fikat.

Annons

50 stycken

Du behöver:

3 st äggvitor (100 g)
1 dl strösocker (100 g)
1 2/3 dl florsocker (100 g)
1 nypa salt
½ tsk vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Vispa äggvitorna hårt med elvisp. Tillsätt strösocker, lite i taget, och vispa tills marängen är hård. Vänd ner florsocker, salt och vinäger. Fyll smeten i en spritspåse med stjärntyll. Sätt ugnen på 80° varmluft.
  2. Spritsa små marängtoppar på en bakplåtspappersklädd bakplåt, och grädda i 2–3 timmar, tills de är helt torra och lätt släpper från papperet. Stäng av ugnen och ställ luckan på glänt, sätt en träslev emellan, och låt marängerna eftertorka en timme, eller över natten.

Foto: Lene Samsø

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons