Gröp ur några citroner och fyll dem med sorbet. Har du glassmaskin kan du förstås göra egen sorbet, men färdig funkar fint när den serveras på det här roliga sättet.
Av Redaktionen
08 april, 2018
4 personer
Du behöver:
4 citroner
½ liter citronsorbet
torkad lavendel
Gör så här:
Skär av lite av botten på citronerna så de står stadigt. Skär av ett ”lock” på varje och gröp ur fruktköttet med en kniv och en sked. Spara och använd till saft, drink eller annat! Fyll varje citron med sorbet och smula lite torkad lavendel över. Ställ in i frysen om du vill förbereda och ta sedan fram lagom till servering.
Sorbetfyllda citroner med lavendel.
Recept: Elsa Billgren Foto: Lina Eidenberg Adamo
Anmäl dig till ELLEs nyhetsbrev!
För det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av, eller alla, våra nyhetsbrev här nedanför.
Klicka i vilka nyhetsbrev du vill få och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox.
Då får du ett urval av veckans bästa artiklar, ta del av exklusiva erbjudanden och ta emot inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Och du missar inga tävlingar eller nyheter från ELLE, ELLE Decoration eller ELLE mat & vin. Välkommen!