Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Somrig vegetarisk burgare med mangosalsa och ananas

04 jul, 2016
AvMikaela Råberg
Klassiska tillbehör i all ära, men visst är det roligt att testa något nytt? Sött, salt och grillat i en utsökt kombination får du om du lägger tropisk frukt i burgaren.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Förstärk grillsommaren med en ny, spännande twist på burgaren.

Den söta smaken av ananas och mango passar utmärkt tillsammans med en skiva ost, krispig sallad, saftigt bröd och burgarens grillade yta.

LÄS OCKSÅ: Ät trendigt: sötpotatischipsen – som alla pratar om just nu

Vegetarisk burgare med mango och ananas

4 portioner

Du behöver:

– 4 quornburgare

– Salt och peppar

– Mangosalsa:

– 250 g fryst, tinad mango i bitar

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

– 3 msk sweet chilisås

– Tillbehör:

– 4 hamburgerbröd

– 4 ostskivor

– 4 ananasringar

– Romansallad, bruten i bitar

– Skivad tomat

– Skivad lök

Gör så här:

1. Grilla burgarna så att de blir genomvarma och får en fin grillad yta. Lägg en ostskiva på varje burgare.

2. Gör mangosalsan genom att blanda mangobitarna med sweetchilisåsen.

3. Kombinera hamburgerbröd, sallad, tomat, burgare, lök, ananasskivorna och en klick mangosalsa och servera.

Näringsvärde per portion: 285 kcal/35g kolhydrater/15g protein/9g fett

Källa och foto: Quorn

LÄS OCKSÅ: Max öppnar helt vegetarisk restaurang på Way out west

Annons