Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Så gör du en somrig piña colada-glass

08 apr, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på somrig piña colada-glass
Inta en plats i solen, blunda och njut av den här somriga piña colada-glassen. Det enda som saknas är sand mellan tårna och ett par palmer!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
MojitoglassBrand logo
Mojitoglass

Somrig piña colada-glass

Krämig och galet god – en försmak av sommaren. Har du inte tid att göra glasspinnar kan du göra glassen i en avlång sockerkaksform och hälla över toppingen.

Bjud på somrig piña colada-glass

8 stycken

Du behöver:

3 dl kokosmjölk
2 ½ dl vispgrädde
4 äggulor
3 msk socker

Ananastopping:

½ färsk ananas
1 msk glukossirap
2 lime, saften
3 msk kokosmjöl

Gör så här:

  1. Koka upp kokosmjölk och grädde i en kastrull. Vispa äggulor och socker luftigt i en skål. Häll kokosgräddblandningen i äggvispet i en tunn stråle, vispa hela tiden. Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm upp till precis under kokpunkten (den får inte koka, då skär den sig) och låt tjockna. Låt svalna helt och kör i glassmaskin eller häll upp i form och ställ i frysen och ta ut då och då och rör om tills du får en glass. Fördela glassen från glassmaskinen i glassformar (eller tina glassen något om du gjort den i en form) och stick in en glasspinne. Frys in.
  2. Skala ananas och skär fruktköttet i mindre bitar. Mixa i en matberedare eller blender tills den är helt slät. Pressa den genom en sil för att få en slät puré. Värm upp ananaspurén med glukossirap i en kastrull, låt småputtra 10 minuter. Smaka av med lime. Låt smeten svalna och doppa sedan glassarna däri. Strö över kokosmjöl och förvara glassarna i frysen fram till servering.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons