Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Midsommartårta med jordgubbar och vaniljkräm

14 jun, 2017
AvRedaktionen
Midsommartårta med jordgubbar och vaniljkräm.
Underbart somrig och god jordgubbstårta med marängbotten och vaniljkräm. Perfekt till midsommar! Vill du ha riktigt mycket av den goda krämen, gör dubbel sats – som på bilden.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

12 bitar

Tid: 1 1/2 timme

Botten:

4 äggvitor

3 dl socker

4 droppar ättiksprit

3 dl Kelloggs Rice Krispies

1/2 dl chokladdroppar (eller hackad mörk choklad)

Vaniljkräm:

4 äggulor

1 dl socker

2 msk vetemjöl

1 dl grädde

125 g smör

1 tsk vaniljsocker

1/2 krm salt

Topping:

3 dl vispgrädde

1 liter färska bär (till garnering)

Gör så här:

Blanda äggvitor, socker och ättiksprit. Vispa hårt som maräng. Vänd ner Rice krispies och choklad. Bred ut på bakplåtspapper i långpanna (cirka 25 x 30 cm). Grädda i 125° i ca 1 1/2 timme mitt i ugnen. Låt svalna. Vispa ihop äggulor, socker, vetemjöl och grädde i en kastrull. Sjud tills krämen tjocknar. Rör hela tiden. Blanda i smör, vaniljsocker och salt. Låt krämen svalna. Bred krämen på botten, därefter den vispade grädden. Garnera med färska bär.

Midsommartårta med jordgubbar och vaniljkräm.
Midsommartårta med jordgubbar och vaniljkräm.

Recept: Caroline Rittfeldt och Charlotte Alexandre Nordin
Foto: Peter Erlandsson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons