Sommarens smaker – 5 goda recept!

Sommarmat när den är som bäst!

Njut av mogna tomater, getostsallad, skördepizza, grillade lammkotletter och en saftig körsbärspaj. Sommarmat när den är som bäst!
06 juli, 2018

1. Blandad tomatsallad med basilika

Fruktig och aromatisk sallad som blir mycket vackrare om man gör den med olika sorters tomater. Låt salladen stå några minuter och dra åt sig smakerna från dressingen.

Till receptet >>

Blandad tomatsallad med basilika.

Blandad tomatsallad med basilika.

2. Fransk getostsallad

Sallad på mild och fin nyskördad huvudsallad och frisk vinägrett. Serveras med frasiga getost-toast på toppen.

Till receptet >>

Fransk getostsallad.

Fransk getostsallad.

3. Skördepizza med rödbetor och ruccola

Toppa pizzan med nyskördade rödbetor, pepprig ruccola, syrlig vinägrett, pecorino-ost och rostade pistaschnötter.

Till receptet >>

Skördepizza med rödbetor och ruccola.

Skördepizza med rödbetor och ruccola.

4. Grillade lammkotletter

Lammkotletterna smakar härligt när de får dra i en marinad av citron, vitlök, olivolja och örter och sedan får en skjuts på grillen.

Till receptet >>

Grillade lammkotletter.

Grillade lammkotletter.

5. Mandel- och körsbärspaj

Saftiga körsbär och fyllning med crème fraiche gör den här pajen till en sagolik avslutning på middagen. Servera med vanilj-crème fraiche.

Till receptet >>

Mandel- och körsbärspaj.

Mandel- och körsbärspaj.

Av: Maria Zihammou
Foto: Carina Gran

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: