Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Sofi Fahrman: "Vitlök är min absoluta favoritkrydda"

09 mar, 2016 
AvRedaktionen
Vitlök är ökänt för att ge dålig andedräkt, men det är inget som Sofi Fahrman bryr sig om. Nej, den som vill prata nära med henne får vara beredd på en liten vitlökspust - eller kanske puss!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sofi Fahrman. Foto: Jenny Grimsgård
Sofi Fahrman. Foto: Jenny Grimsgård

Modeprofilen Sofi Fahrman har gett ut kokboken ”Ready of takeoff” som samlar 50 av hennes bästa recept och restauranger i New York, St Tropez, Verbier och Stockholm. ELLE mat & vin ställde några snabba frågor till Sofi.

Sofi Fahrman

Ålder: 36 år.
Bor: Verbier i schweiziska Alperna.
Familj: Fästmannen Nick Zijlstra och dottern Lily, 2.
Gör: Bloggare, journalist och författare.
Aktuell: Med boken ”Ready for takeoff” (Norstedts).
Blogg: Sofis snapshots
Instagram: sofifahrman1

Läs även: Sofi Fahrman: ”Jag är ingen klassisk kokboksförfattare”

Vad äter du helst till för-, huvud- och efterrätt?

– Då skulle jag ta sashimi eller löjrom till förrätt och en god stek eller hamburgare till huvudrätt. Till efterrätt är jag väldigt förtjust i kombinationen grädde, maräng och glass.

Annons

Förrätt eller efterrätt?

– Då blir det en efterrätt. Det är det första jag kollar på menyn och det avgör om det är en bra restaurang eller inte. Efterrätter får inte vara för avancerade.

Husmanskost eller delikatesser?

– Utan tvekan husmanskost. Vita dukar och en kock som har alldeles för höga ambitioner är mitt absolut värsta. Däremot älskar jag restauranger som kan servera klassiker med en liten twist och göra det riktigt bra.

Har du någon favoritkrydda?

– Vitlök är min absoluta favoritkrydda. Jag tänker aldrig på att det blir ohärligt för någon annan att kyssa mig dagen efter. Det är det värt. Haha…

Mode eller mat?

– Jag förstår att du vill att jag ska välja, men som med många passioner i livet handlar det inte om att bara vara bra på eller tycka om en grej, då blir man rätt enkelspårig. Jag tror på att bredda och utforska ämnen och intressen som möjligt. På samma sätt som det kan gå trender i mode kan det gå trender i mat. Båda är krafter som ger passion i livet.

Läs även: Sofi Fahrman planerar att göra eget vin

"Ready for takeoff" av Sofi Fahrman.
”Ready for takeoff” av Sofi Fahrman.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons