Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Sofi Fahrman: "Jag har aldrig testat en diet"

10 feb, 2016 
Sofie Fahrman har ett hälsosamt förhållande till mat och har aldrig testat någon diet. Däremot tror hon på ett 80/20-tänk där hon försöker äta hälsosamt 80% av tiden.
Annons
Sofi Fahrman. Bild från boken "Superlicious". Foto: Susanne Kindt
Sofi Fahrman. Bild från boken ”Superlicious”. Foto: Susanne Kindt

Modeprofilen Sofi Fahrman har gett ut kokboken ”Ready for takeoff” som samlar 50 av hennes bästa recept och restauranger i New York, St Tropez, Verbier och Stockholm. ELLE mat & vin fick en exklusiv pratstund med Sofi.

Sofi Fahrman

Ålder: 36 år.
Bor: Verbier i schweiziska Alperna.
Familj: Fästmannen Nick Zijlstra och dottern Lily, 2.
Gör: Bloggare, journalist och författare.
Aktuell: Med boken ”Ready for takeoff” (Norstedts).
Blogg: Sofis snapshots
Instagram: sofifahrman1

Har du någon paradrätt?

– Fish tacos! Eftersom jag har bott utomlands i många år äter jag nog tacos lite annorlunda än man gör i Sverige. Vi kör ofta små runda tacos med fisk, avokado och mangosalsa.

Annons

Om du får oväntat besök, vad bjuder du på då?

– I New York var det superenkelt, för där bodde jag granne med Chelsea Market. Det var bara att beställa hem precis vad man ville, men så ser det inte riktigt ut på alptoppen. Under lågsäsong får man åka rätt långt för att komma till en välsorterad matbutik. Stackars gäster! Jag får värma några kanelbullar från frysen, för det har jag alltid hemma.

Har ditt förhållningssätt till mat ändrats sedan du blev mamma?

– Jag har insett att jag är väldigt glad att jag har rutiner och ett hälsosamt förhållande till mat. När man blir mamma behöver man verkligen fylla på de där energidepåerna. Hela det tänket som jag förmedlar i ”Bodylicious” och ”Superlicious” har blivit ännu mer tydligt nu.

Har du testat någon diet någon gång?

– Jag har aldrig testat en diet och kommer aldrig att göra det. Jag tror inte på att stryka och förbjuda. Däremot tror jag på mitt 80/20-tänk. Jag försöker äta hälsosamt 80% av tiden och sedan brassar jag på de där 20%. Det tycker jag även återspeglas i ”Ready for takeoff”. Det finns allt från cupcakes till hälsosam laxsallad och det är lite så min kostcirkel ser ut. Allt finns med förutom snabbmat, smågodis och läsk. Det avskyr jag.

Då blir det inte skräpmat när du är bakis med andra ord?

– Nej, jag skulle inte svänga förbi McDonald’s och köpa min bakismat. Pizza kan fungera om den är tunn och krispig, men jag går hellre till en italiensk krog och beställer en pasta carbonara.

Sofi Fahrman. Bild från boken "Superlicious". Foto: Susanne Kindt
Sofi Fahrman. Bild från boken ”Superlicious”. Foto: Susanne Kindt
"Ready for takeoff" av Sofi Fahrman.
”Ready for takeoff” av Sofi Fahrman.
Annons