Snittar med ägg, räkor och lax
- AvRedaktionen
 
Bjud på snittar! Dessa snittar med ägg, räkor och lax är riktigt goda. Toppa med dill eller annan grön ört.
4 portioner
Snittar med ägg, räkor och lax:
½ fullkornsbaguette
2 hårdkokta ägg
2 gröna sparrisar
½ rödlök
100 g skalade ishavsräkor
1 msk hackad färsk körvel
150 g kallrökt lax
½ dl crème fraiche
25 g laxrom
½ kruka bladgrönt, gärna dill
Citronmajonnäs:
½ ekologisk citron
25 g god majonnäs
salt och nymalen svartpeppar
Gör citronmajonnäsen så här:
- Riv citronens skal fint.
 - Rör ihop med majonnäs i en skål och låt det stå och dra en stund.
 - Smaka sedan av med salt och peppar.
 
Gör snittarna så här:
- Skär baguetten i skivor, på diagonalen, så det blir två skivor per person.
 - Rosta brödskivorna spröda i en brödrost.
 - Skala och skiva äggen.
 - Skölj sparrisen och knäck av den nedersta biten.
 - Skiva sparrisarna i tunna band, gärna på en mandolin.
 - Skär rödlöken i tunna skivor.
 - Toppa hälften av brödskivorna med ägg, citronmajonnäs, räkor, sparris och körvel.
 - Toppa resterande brödbitar med lax, crème fraiche, rom, rödlök och dill eller annan grön ört.
 
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Skovdal Nordic
LÄS MER: