Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Snabb thaigryta med fisk och potatis

10 mar, 2015
AvRedaktionen
Snabb thaigryta med fisk och potatis.
Matig och mättande gryta med fisk, potatis, tomater, kokosmjölk och röd curry. Extra snabb om du har några kokta potatisar över från tidigare. Då kan du lägga i potatisen samtidigt med fisken och tomaterna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1–2 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

1 burk lätt kokosmjölk

1 msk thai red curry paste

6 små potatisar, halverade

6 körsbärstomater

200–250 g vit fiskfilé, skuren i bitar

1 lime, saften

färsk koriander, några hackade kvistar

2 tsk thailändsk fisksås

Gör så här:

Värm kokosmjölken med currypastan i en kastrull. Tillsätt potatisen och låt småputtra tills den börjar mjukna, 10–15 minuter beroende på potatissort, prova med en sticka. Tillsätt tomater och fisk och låt sjuda i runt 3 minuter, tills fisken är genomkokt. Pressa i limesaft, rör i färsk koriander och smaka av med thailändsk fisksås, som ger sälta och intressant karaktär.

Snabb thaigryta med fisk och potatis.
Snabb thaigryta med fisk och potatis.

Recept: Lulu Grimes
Foto: Jean Cazals

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons