Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Smulpaj med röda vinbär i långpanna

28 maj, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på smulpaj med röda vinbär i långpanna
Smulpaj är busenkelt att göra och går att fylla med vilka bär som helst. Fördelen med att grädda i en långpanna är att du lätt kan skära upp den till små mumsbitar som går att äta direkt med handen!
Annons
Bubbelpops med jordgubbarBrand logo
Bubbelpops med jordgubbar

Smulpaj med röda vinbär i långpanna

En klick vaniljglass eller lite grekisk yoghurt med vaniljsocker smakar väldigt gott till.

12 bitar

Du behöver:

300 g röda vinbär
1 dl (100 g) strösocker
1 msk majsstärkelse

Smuldeg:

3 dl (190 g) vetemjöl
¾ dl (75 g) farinsocker
½ dl (50 g) strösocker
3 dl (100 g) havregryn
½ tsk bakpulver
¼ tsk salt
175 g kallt smör

Garnering:

75 g röda vinbär

Gör så här:

  1. Blanda röda vinbär, socker och majsstärkelse i en bunke. Värm ugnen till 175°. Klä en form, 20x20 cm, med bakplåtspapper.
  2. Blanda vetemjöl, farinsocker, strösocker, havregryn, bakpulver och salt. Skär smöret i kuber och smula ner i mjölblandningen.
  3. Pressa ut hälften av degen i botten av formen. Fördela vinbären över och smula återstående deg över bären.
  4. Grädda kakan i ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna. Dela kakan i 12 fina små bitar. Garnera med vinbär och servera.

Recept: Line Holt Nielsen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons