Smulpaj med röda vinbär i långpanna

Recept på smulpaj med röda vinbär i långpanna

Betina Hastoft
Smulpaj är busenkelt att göra och går att fylla med vilka bär som helst. Fördelen med att grädda i en långpanna är att du lätt kan skära upp den till små mumsbitar som går att äta direkt med handen!
28 maj, 2021
0:31

Efter reklamen: Bubbelpops med jordgubbar

(0:31)

Smulpaj med röda vinbär i långpanna

En klick vaniljglass eller lite grekisk yoghurt med vaniljsocker smakar väldigt gott till.

12 bitar

Du behöver:

300 g röda vinbär
1 dl (100 g) strösocker
1 msk majsstärkelse

Smuldeg:

3 dl (190 g) vetemjöl
¾ dl (75 g) farinsocker
½ dl (50 g) strösocker
3 dl (100 g) havregryn
½ tsk bakpulver
¼ tsk salt
175 g kallt smör

Garnering:

75 g röda vinbär

Gör så här:

  1. Blanda röda vinbär, socker och majsstärkelse i en bunke. Värm ugnen till 175°. Klä en form, 20x20 cm, med bakplåtspapper.
  2. Blanda vetemjöl, farinsocker, strösocker, havregryn, bakpulver och salt. Skär smöret i kuber och smula ner i mjölblandningen.
  3. Pressa ut hälften av degen i botten av formen. Fördela vinbären över och smula återstående deg över bären.
  4. Grädda kakan i ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna. Dela kakan i 12 fina små bitar. Garnera med vinbär och servera.

Recept: Line Holt Nielsen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft