S'morestårta med choklad, maräng och digestivekex

Recept på s'morestårta med choklad, maräng och digestivekex

Testa den amerikanska efterrättsklassikern S'mores i tårtform! S'morestårtan med choklad, maräng och digestivekex är oemotståndligt god.
15 oktober, 2019

10 bitar

S’morestårta:

175 g digestivekex

80 g smör

1/2 dl strösocker

Chokladfyllning:

275 g mörk choklad

3 1/2 dl vispgrädde

60 g smör

Maräng:

4 1/2 äggvitor

2 dl strösocker

1 tsk vaniljextrakt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 190°. Smula digestivekexen i en matberedare.
  2. Smält smöret och blanda ner i kexsmulorna tillsammans med sockret.
  3. Pressa ner massan i en pajform, ca 22 cm i diameter, så botten och kanterna täcks.
  4. Grädda i ugnen ca 7 minuter. Ta ut och låt svalna.
  5. Hacka chokladen till fyllningen grovt och lägg i en skål.
  6. Värm grädden i en kastrull tills den börjar sjuda.
  7. Slå den varma grädden över chokladen, tillsätt smöret och låt allt stå och dra i 5 minuter. Rör därefter runt tills chokladen smält.
  8. Häll chokladen över den bakade tårtbottnen. Låt svalna och sedan stå kallt i kylskåpet, minst en timme.
  9. Mät upp alla ingredienser till marängen i en skål. Vispa i 5 minuter tills sockret lösts upp och marängen blir tjock och blank.
  10. Skeda upp marängen över kakan och fördela med en slickepott.
  11. Värm ugnen till högsta värmen med grillfunktion.
  12. Grädda kakan snabbt, bara så marängen får fin färg. Passa så den inte blir för bränd, den ska bara bli gyllenbrun.
Recept på s'morestårta med choklad, maräng och digestivekex

S’morestårta med choklad, maräng och digestivekex.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen

Foto: Stine Christiansen

LÄS MER: S’mores-dessert i glas

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: