S'mores-dessert i glas

S'mores-dessert i glas.

S'mores består oftast av en grillad marshmallow och smält choklad mellan två kex. Här får du allt det goda i ett glas!
26 februari, 2019

5 stycken

Du behöver:

5 digestivekex

Chokladmousse:

175 g choklad, valfri kakaohalt

1 dl mjölk

2 dl grädde

Marängtopp:

2 äggvitor

1 tsk citronsaft

1 1/4 dl socker

Gör så här:

  1. Hacka chokladen grovt och smält över vattenbad eller i mikro. Värm mjölken i en kastrull tills den nästan kokar. Häll den försiktigt över den smälta chokladen och vispa kraftigt med en slickepott tills krämen är blank och smidig.
  2. Vispa grädden med elvisp. Vänd försiktigt ner grädden i chokladröran, lite i taget med slickepotten. Fördela moussen i glasen och sätt i kylen minst 6 timmar eller över natten.
  3. Krossa kexen till smulor och fördela över chokladmoussen. Vispa äggvitor och citronsaft 1 minut. Tillsätt sockret, lite i taget, tills du får en blank och styv marängsmet. Fyll smeten i spritspåsar och spritsa i glaset. Bränn av marängen med en gasolbrännare.
  4. Servera med långa skedar, så gästerna når botten på glaset.
S'mores-dessert i glas.

S’mores-dessert i glas.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: