Zucchini-lasagne med getost och chili
- AvRedaktionen
Smakrik lasagne med getost och chili från kokboken "Aldrig mera banta" (Norstedts) av Cathrine Schück och Maria Helander. Servera med en grönsallad.
4 personer
Köttfärssås:
1 msk smör
1–2 hackade lökar
1–2 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
2 msk tomatpuré
6 hackade tomater eller 1 burk krossade
salt, peppar
chiliflakes
1 dl grädde
Sås:
1 1∕2 dl grädde
150 g getost
vitpeppar
1 zucchini
smör till formen
grönsallad, till servering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Smält smöret i en panna och bryn löken tillsammans med vitlöken.
- Tillsätt köttfärsen när löken har fått färg och fräs blandningen tills färsen är genomstekt.
- Tillsätt tomatpuré, tomater, salt, peppar och chiliflakes. Häll i grädden och låt blandningen sjuda ett par minuter medan du gör såsen.
- Häll grädden till såsen i en kastrull och smula ned getosten. Låt sjuda ca 5–10 minuter tills konsistensen är tjockare. Krydda med vitpeppar.
- Ta en osthyvel eller potatisskalare och hyvla långa remsor av zucchinin.
- Fyll en ugnsfast form med hälften av köttfärsen och täck ytan med zucchiniplattorna. Lägg på resten av köttfärsen och täck återigen med zucchiniplattor. Häll på getostsåsen.
- Låt stå i ugnen i ca 20 minuter tills lasagnen har fått en fin färg.
- Servera med en grönsallad.