Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Små jordgubbspajer med maräng

17 maj, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på små jordgubbspajer med maräng
I dessa små jordgubbspajer med maräng döljer sig syrlig lemon curd som gifter sig med de söta bären. Sen att allt serveras på en spröd pajbotten är bara en extra bonus!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bubbelpops med jordgubbarBrand logo
Bubbelpops med jordgubbar

Små jordgubbspajer med maräng

Syrlig lemon curd, friska jordgubbar och fluffig maräng på spröd pajbottten, mums!

Så gör du små jordgubbspajer med maräng

4 portioner

Du behöver:

2 ½ dl (150 g) vetemjöl
85 g smör
3 ¾ msk (35 g) florsocker
1 äggula

Maräng:

2 äggvitor
1 dl (100 g) strösocker
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

300 g jordgubbar
4 msk lemon curd

Gör så här:

  1. Kör mjöl, smör och florsocker till en smulig massa i en matberedare. Tillsätt äggulan och blanda snabbt ihop till en deg. Slå in degen i plastfolie och låt vila i kylskåpet i 30 minuter. Värm ugnen till 180°.
  2. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord. Tryck ut degen i fyra smorda små kakformar, ca 10 cm i diameter, eller en stor på 24 cm i diameter. Lägg en bit bakplåtspapper över formarna och grädda i ugnen i 6 minuter. Ta bort bakplåtspapperet och grädda i ytterligare 12–14 minuter, tills gyllene. Låt svalna helt på ett ugnsgaller.
  3. Vispa äggvitorna till marängen styva i en bunke. Tillsätt socker och vaniljsocker och vispa i 5–10 minuter, tills sockret löst upp sig helt och marängen är styv och blank. Fyll en spritspåse med maräng.
  4. Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i kvartar. Fördela lemon curd i pajformarna och lägg jordgubbar ovanpå. Spritsa maräng över och bränn lätt med gasolbrännare. Servera strax.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons