Små getost- och spenatpajer

Små getosts- och spenatpajer

Fantastiskt goda minipajer med krämig getost och fräsch spenat som gifter sig i munnen. Toppa med rosmarin och rosépeppar för en sista touch innan servering!
02 april, 2020

6 pajer

Paj:

2 plattor fryst smördeg

Fyllning:

200 g färsk spenat

2 ägg

1 ½ dl vispgrädde

2 klyftor vitlök

2 msk slätbladig persilja

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

120 g färsk getost

Garnering:

3 stjälkar rosmarin

1 msk rosépepparkorn

Gör så här:

1. Värm ugnen till 200°.

2. Tina smördegen lite.

3. Smöra 6 mindre pajformar och tryck ut deg i varje form så de kläs helt med deg, trimma kanterna. Pricka bottnarna med en gaffel.

4. Nyp av stjälkarna på spenatbladen om de är grova och skölj bladen.

5. Blanchera spenaten i 1 minut i kokande lättsaltat vatten. Låt spenaten rinna av och svalna.

6. Vispa upp ägg och vispgrädde.

7. Riv eller pressa vitlöken.

8. Hacka persiljan och blanda ner vitlök och persilja i äggmassan. Salta och peppra och vänd ner den väl avrunna spenaten.

9. Fördela fyllningen i pajskalen.

10. Lägg en skiva getost på varje paj och strö rosmarin över.

11. Grädda i ugnen i 12 minuter.

12. Krossa rosépepparkornen i en mortel och strö över pajerna före servering.

Små getosts- och spenatpajer

Små getosts- och spenatpajer.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Minipajer med krabba och rom

Lättlagad fransk tomatpaj

Fyrarättersmeny med överraskande smaker