Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Slånbärsgin och tonic

06 jul, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på slånbärsgin och tonic
Slånbär är lite knepiga att plocka så var rädd om fingrarna! Frys bären innan du använder dem så blir de sötare och gör sig utmärkt i denna slånbärsgin och tonic!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du Gin och tonic med fläder och hallonBrand logo
Så gör du Gin och tonic med fläder och hallon

Slånbärsgin och tonic

Hittar du inte slånbär kan du byta ut dem mot stora blåbär.

Bjud gästerna på slånbärsgin och tonic

1 flaska

Du behöver:

4 cl slånbärsgin
1 cl outspädd flädersaft
10 cl tonic slånbärsgin
50 g slånbär eller blåbär
7 dl gin

Gör så här:

  1. Plocka frostnupna slånbär eller lägg dem i frysen över natten. Lägg sedan bären i gin i en flaska med tättslutande kork, låt dra i 2–3 veckor i rumstemperatur.
  2. Lägg isbitar i ett glas, fyll på med slånbärsgin och flädersaft. Toppa med tonic och servera direkt.

Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir, Gitte Heidi Rasmussen, Julie Hey Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft, Winnie Methmann

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons