Slånbärsgin och tonic

Recept på slånbärsgin och tonic

Slånbär är lite knepiga att plocka så var rädd om fingrarna! Frys bären innan du använder dem så blir de sötare och gör sig utmärkt i denna slånbärsgin och tonic!
06 juli, 2021
Så gör du Gin och tonic med fläder och hallon
1:00

Efter reklamen: Så gör du Gin och tonic med fläder och hallon

(1:00)

Slå på ljud

Slånbärsgin och tonic

Hittar du inte slånbär kan du byta ut dem mot stora blåbär.

1 drink

Du behöver:

4 cl slånbärsgin
1 cl outspädd flädersaft
10 cl tonic slånbärsgin
50 g slånbär eller blåbär
7 dl gin

Du behöver:

  1. Plocka frostnupna slånbär eller lägg dem i frysen över natten. Lägg sedan bären i gin i en flaska med tättslutande kork, låt dra i 2–3 veckor i rumstemperatur.
  2. Lägg isbitar i ett glas, fyll på med slånbärsgin och flädersaft. Toppa med tonic och servera direkt.

Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir, Gitte Heidi Rasmussen, Julie Hey Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft, Winnie Methmann