Skuren grillad biff med avokadosallad

  • AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

4 personer

Varmrätt

Tid: 20 min

Att servera biffen i skivor, tillsammans med sallad och bakpotatis med fetaostfyllning känns lagom fredagsfint. Och finns det något bättre än att sitta och ”mojsa” med en god bakad potatis till favoritfilmen?

4 biffar (à 150 g)

Yoghurtsås:

1 dl matlagningsyoghurt

flingsalt

1 tsk malen spiskummin

Avokadosallad:

1 gurka (delad och skivad)

1 fänkål (tunt skivad)

2 avokador (skalade och skivade)

1 rödlök (tunt skivad)

flingsalt och nymalen svartpeppar

1 burk rödvinbärsgelé

1 kruka mynta

Salta och peppra biffarna och stek dem i stekpanna, ca 3 min på varje sida. Låt köttet vila 5–10 min invirat i folie. Blanda yoghurt, salt och spiskummin. Fördela gurka, fänkål, avokado och rödlök på tallrikarna. Skär biffen i tunna skivor och lägg på salladen. Lägg på några teskedar gelé på varje tallrik, ringla över yoghurten och dekorera med myntan.

Och…

Bakad potatis med chilimarinerad fetaost

4 personer

Tillbehör

Tid: 5 min + ca 1 timme i ugnen

4 bakpotatisar

olivolja

flingsalt + 1 msk torkad timjan

Fyllning:

200 g fetaost (tärnad)

1 röd spansk pepparfrukt (urkärnad och strimlad)

1 dl svarta oliver (urkärnade)

2 msk olivolja

1 kruka basilika (strimlad)

Sätt ugnen på 225°. Pricka potatisen med en gaffel. Lägg dem i en ugnsfast form, pensla med olja och strö över flingsalt och timjan.

Baka potatisarna i ugnen tills de känns mjuka, ca 1 timme. Kryssa potatisarna med kniv och tryck till så att de öppnar sig.

Blanda fetaosten, pepparfrukten, oliverna, olivoljan och basilikan i en skål och fyll sedan potatisarna.

Servera tillsammans med biffsalladen.