Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Skummig ärtsoppa med myntaolja och kavringsströssel

10 mar, 2018
AvRedaktionen
Skummig ärtsoppa med myntaolja och kavringsströssel.
En frisk och god ärtsoppa med krunchigt tillbehör i form av strössel på kavring. Häll upp soppan i tallrikar och ringla över myntaolja.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

500 g gröna ärtor (frysta är okej)

8 dl hönsbuljong

1 dl crème fraiche

50 g smör

1–2 msk mynta (hackad)

1/2–1 tsk pressad citronsaft

salt

nymalen vitpeppar

socker

Myntaolja:

1 kruka mynta

3/4 dl olivolja

salt

Kavringströssel:

3–4 skivor kavring

1 msk smör

en nypa salt

Gör så här:

Koka ärtorna i saltat vatten i ca 2–3 minuter. Ta upp och mixa sönder dem med den hackade myntan, buljongen, crème fraiche och smör. Mixa slätt och sila av. Smaka av med salt, nymalen vi peppar och en nypa socker. Håll soppan varm.

Mixa ingredienserna till myntaoljan med en mixerstav. Smula ner kavringen och rosta den i en varm panna tillsammans med smör och salt.

Häll upp soppan i tallrikar och ringla över myntaoljan. Strö över kavringströsslet och toppa med ett par kvistar mynta.

Skummig ärtsoppa med myntaolja och kavringsströssel.
Skummig ärtsoppa med myntaolja och kavringsströssel.

 

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons