Skördemacka med bondbönor, fetaost och rädisor

Skördemacka med bondbönor, fetaost och rädisor.

En mättande men ändå fräsch macka. Om det är svårt att få tag på bondbönor kan de ersättas med frysta, gröna ärter. Förutom groddar är det även gott att toppa mackan med smörgåskrasse och ärt- eller solrosskott.
20 januari, 2016

2 port
Tid: 20 min

Du behöver:

2 skivor Pågen Guldkorn

2-3 dl bondbönor (utan baljor)

100 g fetaost

50 g färskost

2 msk olivolja

Citronsaft

Ca 5 rädisor, skivade eller delade

2 msk finskuren gräslök

1 dl groddar, t ex alfalfagroddar

Salt och svartpeppar

Smör till stekning

Gör så här:

  1. Koka bondbönorna i välsaltat vatten några minuter tills de mjuknat men ändå har tuggmotstånd kvar. Häll av vattnet, låt svalna och skala sedan bönorna.
  2. Mosa samman bönorna med fetaost, färskost och olivolja med hjälp av en gaffel. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  3. Stek brödet gyllene i smör på båda sidor.
  4. Fördela bönröran på brödet. Toppa med rädisor, gräslök och groddar. Avsluta med några drag med pepparkvarnen och servera!
Skördemacka med bondbönor, fetaost och rädisor.

Skördemacka med bondbönor, fetaost och rädisor. Recept och foto: Pågen

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: