Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Skördemacka med bondbönor, fetaost och rädisor

20 jan, 2016
AvRedaktionen
Skördemacka med bondbönor, fetaost och rädisor.
En mättande men ändå fräsch macka. Om det är svårt att få tag på bondbönor kan de ersättas med frysta, gröna ärter. Förutom groddar är det även gott att toppa mackan med smörgåskrasse och ärt- eller solrosskott.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 port
Tid: 20 min

Du behöver:

2 skivor Pågen Guldkorn

2-3 dl bondbönor (utan baljor)

100 g fetaost

50 g färskost

2 msk olivolja

Citronsaft

Ca 5 rädisor, skivade eller delade

2 msk finskuren gräslök

1 dl groddar, t ex alfalfagroddar

Salt och svartpeppar

Smör till stekning

Gör så här:

  1. Koka bondbönorna i välsaltat vatten några minuter tills de mjuknat men ändå har tuggmotstånd kvar. Häll av vattnet, låt svalna och skala sedan bönorna.
  2. Mosa samman bönorna med fetaost, färskost och olivolja med hjälp av en gaffel. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  3. Stek brödet gyllene i smör på båda sidor.
  4. Fördela bönröran på brödet. Toppa med rädisor, gräslök och groddar. Avsluta med några drag med pepparkvarnen och servera!
Skördemacka med bondbönor, fetaost och rädisor.
Skördemacka med bondbönor, fetaost och rädisor. Recept och foto: Pågen

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons