Skogsbärsbellini med mousserande

Recept på skogsbärsbellini med mousserande

Svalkande bellini i ny tappning. Denna variant med skogsbär är frisk och full av smak. Funkar även alkoholfritt!
02 mars, 2020

4 drinkar

Du behöver:

¾ dl strösocker

¾ dl vatten

100 g blandade bär, frysta går fint, t ex blåbär, hallon, björnbär

40 cl mousserande vin

Is

Till dekoration:

Färska bär

Gör så här:

  1. Koka upp strösocker och vatten i en kastrull, och rör tills sockret löst sig, lyft av från plattan och lägg ner bären.
  2. Mixa till en slät puré och passera genom en finmaskig sil.
  3. Ställ kallt.
  4. Mät upp bärpurén i fyra glas, fyll på med is och toppa med mousserande vin och färska eller frysta bär.
Recept på skogsbärsbellini med mousserande

Skogsbärsbellini med mousserande.

Av: Anna Wendt
Foto: Lennart Weibull

LÄS MER:

Bjud på grapefruktbellini med rosmarin

Isglass-bellini med rabarber och jordgubbar

Bellini med persikojuice

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: