Skaldjurspizza med koriandergremolata

Skaldjurspizza med koriandergremolata.

Himmelskt god pizza med färska skaldjur och koriandergremolata! Gör gärna egen pizzadeg, men det går även bra att köpa färdig.
20 augusti, 2017

Tid: 1 timme och 45 minuter

Du behöver:

1 sats pizzadeg och tomatsås, se grundrecept här >>

Koriandergremolata:

1 dl korianderblad (hackade)

2 msk olivolja

1 citron (finrivet skal)

1/2 msk citronjuice

salt och nymalen svartpeppar

Topping:

1 nät vongole eller hjärtmusslor

8 havskräftstjärtar (kokta)

1 chili (finstrimlad)

1 rödlök (tunt skivad)

flingsalt och nymalen svartpeppar

 Gör så här:

Börja med att göra degen och tomatsåsen.

Musslorna kan innehålla en del sand, så lägg dem i välsaltat vatten i cirka 30 minuter. Då spottar de ut eventuell sand.

Rör ihop alla ingredienserna till gremolatan i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Sätt ugnen på 225°. Dela kräftstjärtarna och ta bort den svarta strängen.

Kavla ut pizzorna. Gör en pizza i taget då blir dem allra bäst. Bred pizzan med tomatsås och förbaka i ugnen i 5 minuter. Ta ut pizzan och toppa med kräftstjärtar, musslor, chili och rödlök. Ställ in igen och baka tills musslorna öppnat sig. Ta ut och ringla över koriandergremolatan och krydda med flingsalt och peppar.

Skaldjurspizza med koriandergremolata.

Skaldjurspizza med koriandergremolata.

Av: Caroline Dafgård
Foto: Christina Sundien

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: