Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Skaldjurspasta – spaghetti ai frutti di mare

08 sep, 2016
AvRedaktionen
Skaldjurspasta – spaghetti ai frutti di mare.
Italiensk skaldjurspasta med musslor, vitlök, chili, körsbärstomater, persilja olivolja och vitt vin. Servera med en bit bröd och ett glas vin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

1 kg kravmärkta eller MSC-märkta musslor

3 stora vitlöksklyftor (finhackade)

1 röd chili (urkärnad och finhackad)

olivolja

2 dl vitt vin

salt och peppar

20 små körsbärstomater

400 g pasta

slätbladig persilja (grovhackad)

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.
  2. Knacka på musslorna och släng de som inte sluter sig eller har skadat skal. Skrubba dem rena.
  3. Fräs vitlök och chili i oljan tills de får lite färg. Häll i vinet och koka ner lite. Krydda med salt och peppar.
  4. Tillsätt musslor och tomater, lägg på ett lock och skruva upp värmen lite. Koka i 2 minuter eller tills musslorna öppnat sig (släng de som inte har det).
  5. Tillsätt pastan och persilja, rör runt så att allt blir varmt och servera genast.
Skaldjurspasta – spaghetti ai frutti di mare.
Skaldjurspasta – spaghetti ai frutti di mare.

Recept och foto: Alastair Hendy

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons