Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Sill- och färskpotatisomelett

14 jun, 2017
AvRedaktionen
Sill- och färskpotatisomelett.
Snabbaste sommarlunchen! Omelett med färskpotatis och matjessill. Strö över gräslök och en klick gräddfil och servera direkt ur pannan till en god kall öl.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

4 kokta kalla nypotatisar

2 msk smör

salt och peppar

4 ägg

4 msk vatten

200 g matjessill (i bitar)

1 knippe gräslök (hackad)

1 1/2 dl gräddfil

Gör så här:

Tärna och fräs potatisen i smör, gärna i en vacker stekpanna, salta och peppra försiktigt. Vispa ihop ägg och vatten till en omelett och häll det i pannan. Lyft eller stick i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna. När omeletten börjar stelna: strö över gräslök, matjessill och sist, en klick gräddfil.

Sill- och färskpotatisomelett.
Sill- och färskpotatisomelett.

Recept: Caroline Rittfeld och Charlotte Alexandre Nordin
Foto: Peter Erlandsson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons