Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Sill med ingefära och chili

18 dec, 2012
AvRedaktionen
Sill med ingefära och chili.
Att göra egen inlagd sill är inte alls svårt och blir så mycket godare än den man köper. Testa att göra en het variant med ingefära, chili och salladslök. Använd så mycket chili du vågar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 15 minuter + 1 dygn i kyl

Du behöver:

4 inläggningssillfiléer

1 schalottenlök

1 liten bit färsk ingefära, ca 25 g

6–7 cm chili, medium eller het, (efter smak)

5 salladslökar

Lag:

1 1/2 dl socker

1/2 dl ättika (24 %)

2 1/2 dl vatten

5 kryddpepparkorn

1 lagerblad

Gör så här:

Koka upp alla ingredienser till lagen och låt den kallna helt. Skär sillen i mindre bitar. Skiva schalottenlöken. Skala ingefäran och skär den i tunna skivor. Skär chilin och vårlöken i tunna ringar. Ta en vacker burk, varva sillbitar, lök, chili och ingefära och häll sedan över lagen. Se till att den täcker all sill! Låt den stå kallt i minst ett dygn.

Sill med ingefära och chili.
Sill med ingefära och chili.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons