Sill med gin, gurka, dill och citron

Recept på sill med gin, gurka, dill och citron

Lisa Björner
Precis som blomkransarna så är sillen ett måste på midsommar. Här kommer den i en spännande kombination med gin, gurka, dill och citron.
25 maj, 2022
0:39

Efter reklamen: Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar

(0:39)

Sill med gin, gurka, dill och citron

Ingen midsommar utan sill, så klart!

Så lagar du sill med gin, gurka, dill och citron
Lisa Björner

4–6 bufféportioner

Du behöver:

1 paket 5-minuterssill
1 slanggurka
½–1 citron
1 kruka dill

Enbärslag:

½ dl ättiksprit
1 dl strösocker
1 ½ dl vatten
5 enbär, lätt krossade
1 msk gin

Till servering:

Dill
Klöverblommor

Gör så här:

  1. Börja med 1-2-3-lagen: Mät upp alla ingredienser i en kastrull, koka upp och lyft av plattan. Låt svalna och ställ sedan kallt så att lagen kyls ner helt.
  2. Dela sillen i mindre bitar och blanda den med 1-2-3 lagen. Låt stå kallt någon timme, gärna längre.
  3. Vid servering: Skär gurkan i långa remsor med en mandolin eller osthyvel. Tvätta citronen och skär den i skivor. Lyft upp sillbitarna ut lagen och arrangera på ett fat tillsammans med gurkan och citronen. Häll över lite av lagen och toppa med dillkvistar och klöverblommor.

Foto: Lisa Björner