Sichuankyckling med chili och sesam
Snabb och enkel rätt med massor av smak.
4 portioner
Du behöver:
500 g kycklingbröstfilé
3 msk majsstärkelse (t ex Maizena)
2 tsk krossad sichuanpeppar
Smakneutral olja för stekning
3 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
2 röda paprikor
1 msk chiliflingor
1 dl sojasås
2 dl kycklingbuljong
2 msk sesamolja
2 msk risvinäger
Till servering:
Nykokt ris
2 msk rostade sesamfrön
Gör så här:
- Skär kycklingbröstet i grova tärningar och vänd ner i 2 msk majsstärkelse blandat med grovkrossad sichuanpeppar. Stek kycklingbitarna i 5 minuter i olja i en panna.
- Skala och riv vitlök och ingefära. Strimla paprikan. Stek vitlök, ingefära, paprika och chili i en panna med lite olja i 3–4 minuter.
- Tillsätt 1 msk majsstärkelse, rör om och tillsätt sojasås och kycklingbuljong. Låt såsen tjockna och lägg sedan kycklingbitarna tillbaka i pannan. Smaksätt med sesamolja, sojasås och risvinäger. Servera med nykokt ris och strö över rostade sesamfrön.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth