Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Het sichuankyckling med chili och sesam

10 jan, 2022 
AvRedaktionen ELLE
Recept på sichuankyckling med chili och sesam
Columbus Leth
Gillar du kryddstark mat? Då är det het sichuankyckling med chili och sesam som du ska laga till middag ikväll!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Sichuankyckling med chili och sesam

Snabb och enkel rätt med massor av smak.

Så lagar du sichuankyckling med chili och sesam
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

500 g kycklingbröstfilé
3 msk majsstärkelse (t ex Maizena)
2 tsk krossad sichuanpeppar
Smakneutral olja för stekning
3 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
2 röda paprikor
1 msk chiliflingor
1 dl sojasås
2 dl kycklingbuljong
2 msk sesamolja
2 msk risvinäger

Till servering:

Nykokt ris
2 msk rostade sesamfrön

Gör så här:

  1. Skär kycklingbröstet i grova tärningar och vänd ner i 2 msk majsstärkelse blandat med grovkrossad sichuanpeppar. Stek kycklingbitarna i 5 minuter i olja i en panna.
  2. Skala och riv vitlök och ingefära. Strimla paprikan. Stek vitlök, ingefära, paprika och chili i en panna med lite olja i 3–4 minuter.
  3. Tillsätt 1 msk majsstärkelse, rör om och tillsätt sojasås och kycklingbuljong. Låt såsen tjockna och lägg sedan kycklingbitarna tillbaka i pannan. Smaksätt med sesamolja, sojasås och risvinäger. Servera med nykokt ris och strö över rostade sesamfrön.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons