Het sichuankyckling med chili och sesam

Recept på sichuankyckling med chili och sesam

Columbus Leth
Gillar du kryddstark mat? Då är det het sichuankyckling med chili och sesam som du ska laga till middag ikväll!
10 januari, 2022
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Sichuankyckling med chili och sesam

Snabb och enkel rätt med massor av smak.

Så lagar du sichuankyckling med chili och sesam
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

500 g kycklingbröstfilé
3 msk majsstärkelse (t ex Maizena)
2 tsk krossad sichuanpeppar
Smakneutral olja för stekning
3 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
2 röda paprikor
1 msk chiliflingor
1 dl sojasås
2 dl kycklingbuljong
2 msk sesamolja
2 msk risvinäger

Till servering:

Nykokt ris
2 msk rostade sesamfrön

Gör så här:

  1. Skär kycklingbröstet i grova tärningar och vänd ner i 2 msk majsstärkelse blandat med grovkrossad sichuanpeppar. Stek kycklingbitarna i 5 minuter i olja i en panna.
  2. Skala och riv vitlök och ingefära. Strimla paprikan. Stek vitlök, ingefära, paprika och chili i en panna med lite olja i 3–4 minuter.
  3. Tillsätt 1 msk majsstärkelse, rör om och tillsätt sojasås och kycklingbuljong. Låt såsen tjockna och lägg sedan kycklingbitarna tillbaka i pannan. Smaksätt med sesamolja, sojasås och risvinäger. Servera med nykokt ris och strö över rostade sesamfrön.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth