Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Sichuankryddad kycklingsoppa

25 sep, 2015
AvRedaktionen
Sichuankryddad kycklingsoppa.
Med en kryddig buljong lyfts kyckling och grönsaker till nya höjder. Är du extra hungrig kan du tillsätta udon­nudlar i soppan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

300 g kycklingfilé

1 1/2 liter hönsbuljong

3 tsk sichuanpeppar

2 vitlöksklyftor

300 g majrova

4 morötter

1/2 röd chili

150 g shiitake

2 salladslökar

Gör så här:

Skär kycklingfilén i tunna skivor. Koka i hönsbuljongen cirka 5 minuter. Krossa sichuanpeppar mellan handflatorna och tillsätt i buljongen. Skiva majrovan, morötterna, chilin, svampen, löken och vitlöken tunt, gärna med mandolin, och lägg i serveringsskålar. Lägg kycklingen över grönsakerna och häll över den kokande buljongen. Låt stå cirka tre minuter innan servering.

Sichuankryddad kycklingsoppa.
Sichuankryddad kycklingsoppa.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons