Sesampanerad salmalax med varm nudelsallad

Sesampanerad salmalax med varm nudelsallad.

Sesampanerad salmalax med varm nudelsallad. En smaksensation du fixar på under 30 minuter! Laxkuberna ska gärna ha en rå kärna i mitten.
13 april, 2015

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

300 g laxfilé, gärna salmalax

1 dl sesamfrön

smör

salt och peppar

300 g äggnudlar

50 g sockerärtor

1 knippe salladslök (fint strimlad)

1 knippe rädisor (fint strimlade med mandolin)

1 morot (fint strimlad med potatisskalare)

1 röd chili (urkärnad)

1 kruka färsk koriander

1/2 påse färsk spenat

Dressing:

2 msk sesamolja

1 dl ljus soja

1 lime

1 vitlöksklyfta (finhackad)

1 msk färsk ingefära (finriven)

salt

Gör så här:

Skär laxen i mindre kuber och vänd dem runt om i sesamfrön Använder du inte salmalax bör laxen frysas 1 dygn innan. Stek dem hastigt i smör, salta och peppra. Koka nudlarna och lägg dem varma på ett fat eller i en skål tillsammans med fint skurna och strimlade grönsaker. Blanda ingredienserna till dressingen och häll över hälften. Lägg på den nystekta laxen och toppa med färska korianderblad och spenatblad. Servera resten av dressingen vid sidan av.

Sesampanerad salmalax med varm nudelsallad.

Sesampanerad salmalax med varm nudelsallad.