Sesampanerad lax med haricots verts och krämig röra

Sesampanerad lax med haricots verts.

Fräsch och nyttig rätt med sesampanerad lax. Servera laxen tillsammans med haricotsvertssalladen och en klick keso- och fetaoströra.
05 augusti, 2017

4 personer

Du behöver:

400 g haricots verts

3 msk olivolja

1 msk pressad limesaft

salt och peppar

lite röd chili

250 g keso

100 g fetaost

4 laxfiléer

2 dl svarta sesamfrön (eller blå vallmofrön)

smör att steka i

Gör så här:

Koka bönorna precis mjuka men överkoka inte. Skölj i lite kallt vatten och lägg dem i en skål. Häll på olja och limesaft, salt och peppar. Skiva en bit röd chili tunt och lägg i. Mixa keso och fetaost med stavmixer eller mosa med en gaffel. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp laxfiléerna och salta och peppra. Lägg fröna i en djup tallrik och rulla filéerna i dem. Stek i smör ett par minuter på varje sida. Servera tillsammans med haricotsvertssalladen och en klick keso- och fetaoströra.

Sesampanerad lax med haricots verts. Foto: Hans Desser

Sesampanerad lax med haricots verts. Foto: Hans Desser

Ur kokboken ”Näringsrik och naturlig LCHF” (Norstedts) av Klara Desser

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: