Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Senapsdressad vintersallad

01 nov, 2016
AvRedaktionen
Senapsdressad vintersallad.
Krispig sallad som passar bra både som tillbehör och som rätt på julbordet. Toppa med granatäppelkärnor och en god senapsdressing.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 min

Dressing:

1 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

1 tsk senap, dijon eller grovkornig

1 msk pressad citron

salt och peppar

Sallad:

250 g grönkål

1/2 litet rödkålshuvud

1 fänkål

1 stort äpple eller 2 små

1 dl valnötter

1 granatäpple

Gör så här:

Rör ihop crème fraiche med majonnäs, senap och pressad citron. Smaka av med salt och peppar. Strimla kål och fänkål på en mandolin, eller skär i tunna skivor med en vass kniv eller osthyvel.

Dela äpplet i små bitar. Krossa valnötterna grovt. Blanda alltsammans i en stor skål eller 4 små.

Häll över dressingen, använd så mycket du själv önskar, och blanda runt. Dela granatäpplet på mitten och kläm ut kärnorna i en bunke. Fördela dem över salladen.

Senapsdressad vintersallad.
Senapsdressad vintersallad.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons