Filodegsflarn med schalottenlök, chèvre och valnötter

Filodegsflarn med schalottenlök, chèvre och valnötter.

Servera det här vackra och goda flarnet med en matig sallad på till exempel rucola, sojabönor och matvete. För att korta ner tiden, använd gula lökar i skivor. Även perfekt i små bitar som drinktilltugg.
01 oktober, 2016

8 bitar

Tid: 45 minuter

Ingredienser:

25 schalottenlökar

2 msk smör

2 msk olivolja

2 msk socker

1 dl vatten

3 ark filodeg

150 g chèvre

20 valnötter

ev färsk timjan eller oregano

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skala löken. För att få bort skalen lite lättare: koka upp vatten och häll över löken, låt ligga minst tio minuter. Gnugga av skalet. Smält 1 msk smör. Fräs lökarna i smöret. Sänk värmen när lökarna fått lite färg. Häll på socker och vatten. Rör om och låt koka in. Blanda resterande smör med olja. Lägg ett filodegsblad över en pajform. Pensla på smörblandningen. Lägg på nästa ark. Pensla på igen. Använd alla tre arken. Lägg på löken. Smula eller skär osten i bitar, strö över. Toppa med valnötter. Baka i ugn i cirka 25–30 minuter.

Filodegsflarn med schalottenlök, chèvre och valnötter.

Filodegsflarn med schalottenlök, chèvre och valnötter.

Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: