Scampisallad med sparris & cashewnötter

  • AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
ellemv0601-GI-VARDAG.indd

Scampisallad med sparris & cashewnötter

4 personer Förrätt

Tid: 15 minuter

Salladen är smaksatt med den goda kryddan furikake, som är rostade saltade sesamfrön och flingor av alger. Supergott till skaldjur, sallader och varma grönsaker. Furikake säljs i hälsokostbutiker, GI-butiker och japanska butiker.

 

20 st scampi (gärna med skalet kvar på stjärten)

1 knippe färsk grön sparris

smör (till stekning)

1 näve rostade cashewnötter (osaltade, som du steker själv)

1 msk furikake

salladsblad

citronsaft

olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Dela sparrisen i mindre bitar. Koka dessa i lättsaltat vatten i 1 minut. Låt rinna av. Hetta upp lite smör i en panna, lägg i scampi, sparris och nötter. Fräs detta i någon minut. Lägg upp direkt på salladsbädd, och dofta furikake över alltsammans. Avsluta med några droppar citronsaft, olivolja, lite fl ingsalt och lite nymald svartpeppar. Servera salladen varm eller ljummen.