Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Sashimi på pilgrimsmussla

05 dec, 2014
AvRebecka Gustavsson
Sashimi på pilgrimsmussla.
Ljuvligt lyxig liten förrätt med pilgrimsmusslor. Servera gärna i skalen och garnera med lite koriander och mynta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 10 minuter

Du behöver:

4 frysta pilgrimsmusslor (tinade)

1 msk olivolja

1 msk sesamolja

2 tsk ljus soja

2 tsk pressad lime

1 tsk flytande honung

ó chili (urkärnad och fint skivad)

Till servering:

1 msk hackad koriander

1 msk hackad mynta

Gör så här:

Skär musslorna i tunna skivor horisontellt. Lägg dem i skalen eller på små fat. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och häll över. Garnera med lite koriander och mynta.

Sashimi på pilgrimsmussla.
Sashimi på pilgrimsmussla.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons