Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Saltinlagda citroner – så gör du

09 mar, 2020 
AvRedaktionen
Saltinlagda citroner – recept
Gör egna saltinlagda citroner hemma. Supergott att ha i grytor eller såser, eller att servera som tillbehör till fisk eller kyckling eller som små bitar i en sallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1 liter

Du behöver:

8 ekologiska citroner

2 dl grovkornigt salt

4 dl kokande vatten

6-7 dl olivolja

Så här gör du:

1. Tvätta citronerna noga i ljummet vatten.

2. Skär i klyftor och ta bort kärnor.

3. Pressa ut saften från citronklyftorna med handen.

4. Varva sedan saft, klyftor och salt i en väl rengjord glasburk med tättslutande lock.

5. Häll på kokande vatten, knäpp på locket och låt stå mörkt minst 3–4 dygn.

6. Häll sedan upp innehållet i ett durkslag och skölj klyftorna i kallt vatten. Låt rinna av och lägg tillbaka citronerna i glasburken.

7. Häll på olja tills alla citroner är täckta.

8. Förvara kallt i kylen, de håller i cirka 2 månader.

Saltinlagda citroner
Saltinlagda citroner.

Av: Kristina Høelg
Foto: Line Falck

LÄS MER:

3 nya recept på inlagd sill av Frida Ronge

Inlagda rödbetor

Helgrillad lax med örttäcke och citronpotatissallad

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons