Saltinlagda citroner – så gör du

Saltinlagda citroner – recept

Gör egna saltinlagda citroner hemma. Supergott att ha i grytor eller såser, eller att servera som tillbehör till fisk eller kyckling eller som små bitar i en sallad.
09 mars, 2020

1 liter

Du behöver:

8 ekologiska citroner

2 dl grovkornigt salt

4 dl kokande vatten

6-7 dl olivolja

Så här gör du:

1. Tvätta citronerna noga i ljummet vatten.

2. Skär i klyftor och ta bort kärnor.

3. Pressa ut saften från citronklyftorna med handen.

4. Varva sedan saft, klyftor och salt i en väl rengjord glasburk med tättslutande lock.

5. Häll på kokande vatten, knäpp på locket och låt stå mörkt minst 3–4 dygn.

6. Häll sedan upp innehållet i ett durkslag och skölj klyftorna i kallt vatten. Låt rinna av och lägg tillbaka citronerna i glasburken.

7. Häll på olja tills alla citroner är täckta.

8. Förvara kallt i kylen, de håller i cirka 2 månader.

Saltinlagda citroner

Saltinlagda citroner.

Av: Kristina Høelg
Foto: Line Falck

LÄS MER:

3 nya recept på inlagd sill av Frida Ronge

Inlagda rödbetor

Helgrillad lax med örttäcke och citronpotatissallad