4 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
2 dl svart quinoa
4 dl grönsaksbuljong
2 buketter färsk broccoli (eller 300 g fryst)
100–200 g rökt lax i skivor
1 nypa flingsalt
Dressing:
1 vitlöksklyfta
1 tsk chiliflakes
1/2 dl limejuice (eller 1/2 dl vit balsamvinäger)
1 dl olivolja
salt och svartpeppar
Gör så här:
Koka quinoan i buljongen i 15 minuter. Häll av vätskan. Dela under tiden broccolin i mindre buketter och koka i 5 minuter.
Finhacka vitlök och blanda med chiliflingor, limesaft och olivolja. Smaka av dressingen med salt och peppar och häll över den varma quinoan och broccolin. Strimla laxen och servera bredvid eller blandad i salladen.
Avsluta med ett varv på svartpepparkvarnen över laxen och en nypa flingsalt över broccolin och quinoan.
Recept: Cathrine Schück
Foto: Helén Pe