Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Sallad på jordgubbar och körsbärstomater

01 jun, 2014
AvRedaktionen
Sallad på jordgubbar och körsbärstomater.
Busenkel och annorlunda förrättssallad, som är trevlig att servera som den är tillsammans med en bit gott bröd. Den passar även bra till grillat eller stekt kött. Eller som mellanrätt i en meny.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

500 g jordgubbar

500 g körsbärstomater

3 msk balsamvinäger

1 msk ljus sirap

3/4 dl olivolja, gärna av ”gräsig” typ från Toscana

12 basilikablad

flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Skölj (om det behövs) och snoppa jordgubbarna. Skölj tomaterna. Blanda vinäger och sirap. Halvera tomaterna och jordgubbarna. Blanda försiktigt i en skål och ringla över olivoljan. Häll på balsamvinägern. Riv basilikabladen över och vänd runt. Krydda med svartpeppar och flingsalt. Servera genast.

Sallad på jordgubbar och körsbärstomater.
Sallad på jordgubbar och körsbärstomater.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons